18-09-05

Woeps!

Ik heb Fjona'tje iets nieuws geleerd... erg praktisch hoor. Als ik 's avonds al in mijn bed zit, kan ze mijn pyjama gaan halen. Vandaag wou ik mijn mooie Mickey Mouse slaapkleedje aandoen en dat lag al van deze morgen op de vaste plaats in de badkamer klaar.

In de badkamer staat echter ook Fjona's drinkbak... onderweg naar haar apporteer-doel besloot Fjo dan ook dat ze dorst had... nu ze er toch was hé... Vermits het natuurlijk moeilijk is om te drinken met een slaapkleed in uw mond, deed ze dat dan ook maar eerst.

Lekker gedronken, snel commando uitvoeren hopend dat baasje de vertraging niet gemerkt/gehoord heeft en snel pyjama aan haar geven. Praktisch ingesteld meisje mijn Fjona, maar... Mickey Mouse is doorweekt!!!!!! Zuipnat was dat ding, grappig Fjonake, grappig! Maar ik geef toe, slim en efficiënt is ze wel en op haar luistervaardigheid niets aan te merken :o)

01:29 Gepost door Christel en princess Fjona | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

16-09-05

Trendmaker's Star Wars, alias papa Fjona

Fjona's papa gevonden!!! (met dank aan Daphné en Eik!)
Twee druppels water, nie?  Wel nog vele grijze haartjes te gaan Fjona... Zou hij ook armen en handen apporteren?? :o)

23:40 Gepost door Christel en princess Fjona | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Stoere bodyguard!

Als er ergens iets gezegd wordt over een dalend veiligheidsgevoel bij de mensen kan ik daar nie over meespreken, nie zolang Fjonake in mijn buurt is!  Op enkele dagen tijd twee keer het leven van mijn benen gered!  Hoe attent zo een beeske kan zijn is nie voor mogelijk te houden.  Ze lag al meer als een uur stilletjes te slapen in de trein toen er een man in het gangske van de trein naar de deur liep.  Die man had 'lichtjes' te veel gedronken en toen de trein van spoor wisselde verloor hij dan ook zijn evenwicht... natuurlijk net naar mij toe wanneer hij langs mij doorkwam... Fjonake (die nochtans sliep... dacht ik) is toen nog voor ik het zelf door had als een supervrouwhond op de zetel langs mij gesprongen zodat die man nie tegen mij zou vallen maar zich op haar afduwde... wie weet wat er anders gebeurd was... alsek kon zou'k u bedanken op mn kniekes Fjona!
 
Maar daarbij laat ze het niet hoor, een held is pas een echt held als hij meerdere keren held is eh... Gisteren zijn we te voet naar de Post gegaan, mij flink tot daar getrokken, samen met mij door kiezelsteentjes gesukkeld om dan bij de ingang tot de ontdekking te komen dat er een redelijk hoog trapje is... Er stond toevallig een man achter mij die aanbod om te helpen, maar in het gebouw wou ook iemand (onverwacht) helpen en die bukt zich om aan mn voetsteunen te trekken... wanneer ge een gebroke poot hebt en een verstelbare voetsteun waar nie aan getrokken mag worde is da een slecht idee meneer de politieagent die da wou doen! Fjona had natuurlijk wél de intelligentie die duidelijk ontbrak bij die meneer en ze heeft hem dan ook duidelijk met haar neus weggeduwd voor hij aan mij kwam, niémand komt aan baasjes benen hoor! stoerrrr Fjona stoerrrr, you go girl!

23:33 Gepost door Christel en princess Fjona | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-09-05

Fjona de wekker... fjona de verschrikkelijke ja! The day after...

Laatste daagjes vakantie... Christel, mezelve, ik dus, ... zou uitslapen...  Daar was nie iedereen het mee eens...
 
Opstaan om 8u = goed! Opstaan om 9u = ok, opstaan om 10u = gaat nog net, opstaan om 11u = foltering voor een hond die op haar eten wacht!  Dat heeft ze mij dus al enkele keren gelapt eh! Maar vandaag zou da nie gebeuren, neenee, vandaag had ik een plan!  Om 8u ben ik stillekes naar boven gekropen en in haar rug gaan liggen als levende verwarming, da heeft ze graag... en daar heb ik mijn moment afgewacht... en ja, om 9u30 zag ik mijn kans!!! Een stukje nek werd zichtbaar, net voor mijn snoetje!  Klaar om toe te slaan!!! En net op het verkeerde moment trekt ze haar deken over haar hoofd!!
 
Fjonake... als ge nog eens een ondeugendheid wilt plannen, moet ge nie al een minuut op voorhand beginnen kwispelen, en zeker nie tegen superhoog tempo in ene keer... voorspelbaar schat....
 
Maar helemaal mislukt is het nie hoor, ge denkt toch nie dat ik mij door een deken laat tegenhouden... vooral die gil toen ik met mijn snoet begon te duwen in haar zij moedigde mij nog meer aan! En kijk maar eens naar het uur... het is nog voormiddag en ze is dus wel al degelijk wakker eh!
 
Ja Fjonepo daar moet ik u in gelijk geven... wakker ben ik... het zou maar vreemd zijn moest ik daardoorheen kunnen slapen!  Een snoet in m'n zij, zodat ik mijn hoofd ophef om weg te kruipen, gij die vervolgens op mn kussens gaat zitten en mij bedelft onder zoentjes en de vrolijke 'fjona-arm-kwispel-apport' ik moet toegeven het heeft z'n charmes om zo wakker te worden maar zet in't vervolg uw wekker om 11u wanneer we 's nachts laat op geweest zijn!!
 
Maar ik heb nu toch maar al lekker gegeten en m'n baasje is al bij al toch nog redelijk goed gezind door die zoentjes eh, da was natuurlijk een tactische zet van mij... Met de nasmaak van het lekkere eten ga ik nu een dutje doen en verderdromen van mijn lekker eten...
 
En ik ben klaarwakker... wacht maar Fjona, seffes heb ik u liggen!
 

10:46 Gepost door Christel en princess Fjona | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-09-05

Verjaardagggg!!!!

Whiiiijoepiedepoepieeeeehoeraaaaaaaatiiisssssfeesttttt!!!!!! Ons Fjonake wordt vandaag acht jaar!  Leuk om op die dag van mensen in de winkel te horen te krijgen dat ik toch nog zo een jonge hond heb! Ons beider ego's zijn gestreeld!  Markiesjes en Jumbones, verstopt u want ons Fjona komt u opeten!
 
Dat het vandaag een speciale dag was had mijn hondenneus al snel geroken!  Ik sta op, vrolijk als altijd, en ineens krijg ik schouderklopkes, strelinkjes en vrolijke mensenwoorden naar mijn oortjes geslingerd!  Ik ben dan maar vrolijk beginnen meekwispelen en zo was mijn dag al goed begonnen! 
 
Daarna mocht ik in de auto, fijn met mijn baasje mee op stap!  Waar o waar zouden we naartoe gaan op zo een speciale dag?? Wat een teleurstelling! We gingen weer naar die plaats waar ik meestal met een kater van thuis kom, geen aanrader voor een attente hulphond als ik... Dat is dus een plaats waar een mensenmeneer met iets kouds in mijn oren kijkt, daar iets ander vloeibaar kouds in giet en dan watten in propt... Daarna pakt die mijn pootje, prikkk en daar kwam rood spul uit!  Vreemde gewoonten hebben die mensen!!! En ik denken dat die van ons een verrassing voor mij had! Blijkbaar heb ik haar wel goed schuldig kunnen doen voelen, want eenmaal thuis heb ik twee lekker stokjes gekregen!  Waarna ik vervolgens nu weer op het grote bed mag liggen!  Al bij al is zo een 'verjaardag' wel een aanrader, medehonden... vooral verjaren! Hoe meer je dat doet, hoe ouder je wordt!

21:25 Gepost door Christel en princess Fjona | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |